Hvad er CMS?

CMS er en forkortelse af Content Management System der i grove træk betyder et websystem hvor du selv, on-line, kan styre indholdet uden at skulle bekymre dig om design og menustruktur. Der er ingen fare for at du ved et tilfælde kommer til at ødelægge designet på din hjemmesiden, da design og menustruktur ikke hænger sammen med indholdsdelen.

Flere brugere kan opdatere systemet samtidig. Du skal ikke have forudgående kendskab til webdesign, html, asp, php, mysql etc.

Systemet er brugervenligt, omtrent som at skrive et Word dokument

CMS system

Et Content management system, det der i daglig tale kaldes et CMS system er system, der let kan håndtere de forskellige websider, som den enkelte bruger let og uden egentlig programmeringsmæssig baggrund kan håndtere i dagligdagen på virksomhedens websted.

Brugeren af CMS systemet kan oprette nye sider indsætte tekster, billeder, links, video præsentationer, flash elementer, pdf filer og meget mere.
Fordelen ved at bruge et CMS system frem for at bruge en webmaster, der dagligt skal opdatere sider i html med f.eks. dreamweaver, er at systemet let håndterer store datamængder, og disse datamængder kan håndteres via en database, hvilket giver mulighed for at få CMS systemet til at arbejde på tværs af platforme, hvis der er behov for sådanne løsninger, frem for at styre store websites på enkelt fil niveau, som kan være en uoverskuelig opgave.

CMS systemet kan tilgås fra en almindelig webbrowser som f.eks. Internet Explorer og Firefox mv. her vil det være muligt at logge ind fra et hvilket som helst sted med Internetadgang, og arbejde i systemet fra frontenden.
Det er også muligt at sætte brugerne op med forskellige rettigheder, således de enkelte sider ikke umiddelbart kan rettes af alle. Der vil typisk være en super administrator der har fuld adgang til systemet, derudover er det muligt at oprette forskellige brugere med forskellige rettigheder til systemet.

CMS systemer findes i versioner udviklet specielt til den enkelte virksomhed, systemhuse der sælger deres system og tilretter det specielt til den enkelte kunde og endelig findes der et stort antal af CMS systemer under GNU, hvilket betyder CMS systemer der er gratis.

Ved opsætning af CMS systemer skal man påregne investering i udvikling af design templates og funktioner der passer til den pågældende virksomhed, afhængigt af hvilket system der vælges, skal man være utroligt opmærksom på om CMS systemet er søgemaskinevenligt og der kan udføres søgemaskineoptimering på den pågældende platform uden hele systemet skal splittes ad for at få bare nogle få gode placeringer på søgemaskinerne.
En tjekliste til et godt CMS system kan se således ud.

  • Søgemaskinevenlighed, CMS systemet skal kunne tilpasses med title og metatags uden tilkøb af alverdens SEO moduler.
  • Fornuftig url struktur.
  • View stat placeret korrekt, hvis der er tale om systemer kodet i ASP .Net
  • Brugervenlighed.
  • Fuld adgang til koden.
  • FTP adgang og rettigheder til hovedsystemet.
  • Mulighed for selv at foretage daglig backup af websitet.
  • God brugsanvisning på systemet og de faciliteter det byder på.
  • Vi står gerne til rådighed med råd og vejledning, hvis du skal have et nyt CMS system.